Home > Output Error > Ifconfig Wlan0 Up Input Output Error

Ifconfig Wlan0 Up Input Output Error


Do you have an older kernel in your cache that you could reinstall? (check the arch wiki for downgrading packages).I use an Asus wireless dongle (with a Ralink chipset) that used Got an IP, opened firefox and confirmed. Adv Reply June 20th, 2010 #10 tamashumi View Profile View Forum Posts Private Message 5 Cups of Ubuntu Join Date Aug 2006 BeansHidden! Can a GM prohibit players from using external reference materials (like PHB) during play? http://colvertgroup.com/output-error/input-output-error-dd.php

Adv Reply Page 1 of 3 123 Last Jump to page: Quick Navigation Networking & Wireless Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums Penalver, no, it was 12.04.1. Restart the computer. However, after doing so, Linux will not reconnect to the network. http://askubuntu.com/questions/770488/could-not-set-interface-wlan0-flags-up-input-output-error-rt3290

Rtnetlink Answers Input/output Error

Kernel is 4.4.9-040409-generic (was 4.4.0-22-generic before upgrading from mainline - no difference wrt WiFi). Penalver (penalvch) wrote on 2013-08-21: #7 Вячеслав Сухенко, did this happen in a release prior to Quantal? It is "auto-fixing" if I boot with wireless switch on but still annoying.

description: updated description: updated Kenny Strawn (kenny-strawn) wrote on 2013-03-01: #24 Screenshot 2013-03-01 at 11.13.06 AM.png Edit (294.0 KiB, image/png) Screenshot of "crosh -> 'shell' command" window showing how I'm reproducing I tried plugging my ethernet cable in to see if that would connect and all I get is "not connected - working offline" The option "wireless enabled" is checked. Penalver (penalvch) wrote on 2013-08-04: #27 Kenny Strawn, as per http://www.asus.com/Motherboards/P5GCMX1333/#support_Download_5 an update is available for your BIOS (0413). Does the 2.3.34 Kernel know the variable $DETHPATH, like used in the agent (and in the ones I found) because hotplug seems to deliver $DEVICE and $PATH [/quote24rw21ri] Looks like a

The same, no effect. Ubuntu Wifi Device Not Ready I checked with "lspci" and found the wireless lan card there.. I have dissabled NM as that isn't working. wireless doesn't work too Changed in linux (Ubuntu): status: Incomplete → Confirmed Christopher M.

It will allow additional upstream developers to examine the issue. Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding MembersPowered by vBulletin Copyright 2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc. How to get answers as quickly as possible | Wireless Issue? | How to use 'Code' tags Adv Reply June 2nd, 2010 #7 erjoalgo View Profile View Forum Posts Just And then i checked it again, trying to reenable it.

Ubuntu Wifi Device Not Ready

What about modprobe for your wireless adapter? https://bugs.launchpad.net/bugs/1132360 Tango Icons Tango Desktop Project. Rtnetlink Answers Input/output Error Some new info. when I disabled it and try to enable it again it stays disabled..

Changed in linux (Ubuntu): status: Confirmed → Incomplete Launchpad Janitor (janitor) wrote on 2014-01-31: #13 [Expired for linux (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.] Changed in linux navigate here Boot up another computer with a Linux-based OS installed (in this case, a developer-mode Chromebook with a Pioneer DVR-XD09 plugged in) 2. I habe read and asked a litle bit around and they say that I have to switch "devfs" off in the kernel (means, to bild a new Kernel) und than install ISO images are available from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ .

Penalver (penalvch) wrote on 2016-09-13: #30 andry.dp92, it will help immensely if you filed a new report with the Ubuntu repository kernel (not mainline/upstream) via a terminal: ubuntu-bug linux Please feel asked 6 years ago viewed 6144 times active 4 years ago Blog Stack Overflow Podcast #91 - Can You Stump Nick Craver? Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the Check This Out Mark as duplicate Convert to a question Link a related branch Link to CVE You are not directly subscribed to this bug's notifications.

Related 1DPC latency spikes every 60 seconds related to Dell 1515 (atheros) WLAN0Cannot enable wireless Ubuntu 10.040HP DV2 1010ea Wireless card not showing networks any more0linux keeps disconnecting from wireless network1Linux Currently it is place in /lib/firmeware were the make-file has put it. just in case.

I have not tried restarting yet, I have a lot of work to do and don't want to spend time messing around with it quite yet. 12.04 wireless 14.04 upgrade share|improve

However, I'm currently running Ubuntu 10.10 netbook edition and this issue has gone away. So in short, at first it didn't find any networks.. I haven't updated for a couple of distro's, though, so perhaps this has been fixed in more recent versions of NetworkManager. For details and our forum data attribution, retention and privacy policy, see here Arch Linux HomePackagesForumsWikiBugsAURDownload Index Rules Search Register Login You are not logged in.

Any help welcomed Cheers __________________ .......and so the factory packed smoke had escaped !! Please test the latest v3.9 kernel[0] (Not a kernel in the daily directory) and install both the linux-image and linux-image-extra .deb packages. Offline #2 2011-10-20 19:16:08 lagagnon Member From: an Island in the Pacific... http://colvertgroup.com/output-error/input-output-error-eio.php If the mainline kernel does not fix this bug, please add the tag: 'kernel-bug-exists-upstream'.

and I don't know what this error code means. Fortunately, it has always fixed itself after a simple reboot. A few days of nonstop internet....no connection drops, just worked perfectly....Then something happened. Penalver (penalvch) on 2013-08-21 tags: added: quantal Christopher M.

BlownCPU View Public Profile Find all posts by BlownCPU #2 2nd October 2008, 01:14 PM glennzo Offline Un-Retired Administrator Join Date: Mar 2004 Location: Salem, Mass USA Posts: Live forum: http://rt2x00.serialmonkey.com/viewtopic.php?t=4356 userxy 13-10-2007 15:24:25 Hi all, first, sorry my english is not so good. After googling I have tried lshw, this provided the clue: Under *-pci:2 with the description: PCI bridge *-network DISABLED description: Wireless interface product: RT3290 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe ... summary: - rt2800pci [1814:0601::1737:0067]: "ifconfig wlan0 up" returns+ rt2800pci ([1814:0601]/[1737:0067]): "ifconfig wlan0 up" returns "SIOCSIFFLAGS: Input/output error" Joseph Salisbury (jsalisbury) wrote on 2013-02-25: #20 Did this issue start happening after an

But anyway thank you. –Novice Aug 18 '14 at 8:55 Thanks Novice. It is rare when the wireless does not recover. –BradChesney79 Mar 12 '13 at 4:26 add a comment| up vote 0 down vote Sounds like a problem with the wifi module. more stack exchange communities company blog Stack Exchange Inbox Reputation and Badges sign up log in tour help Tour Start here for a quick overview of the site Help Center Detailed DistroUbuntu 12.04 Precise Pangolin Re: Wireless "device not ready" I have this issue too on VAIO SZ laptop.

But it would be not a big problem to make the script work with $DEVICE only, if we can be sure that there is this special "loading" pseudofile somewhere in /proc. I also tried disabling and reenabling networking from the menu at the top of the screen. High School Trigonometric Integration When referring to weekdays more hot questions question feed about us tour help blog chat data legal privacy policy work here advertising info mobile contact us feedback Why aren't sessions exclusive to an IP address?

Related 7Wireless will not connect with an AzureWave chipset2Can't enable Ralink RT2561/RT61 wireless card8Connection drops out regularly with a Ralink RT28001Ubuntu Server 12.04 + Wifi - WPA supplicant issues0Mobile Wireless access On my Eee PC 701, the alternate installer left behind a hard-configured /etc/network/interfaces, which prevented NetworkManager from automatically configuring the interface. rt73-cvs-daily.tar.tar (after "tar" it rt73-cvs-2007111011) After installing it I just had to change the path-entrie of the .bin-Firmware in firmware-agent and than it was running !!! I checked with "sudo lshw -C network" and found the driver there..

May 10 22:09:49 hp350g1 wpa_supplicant[1339]: Could not set interface wlan0 flags (UP): Input/output error May 10 22:09:49 hp350g1 wpa_supplicant[1339]: nl80211: Could not set interface 'wlan0' UP May 10 22:09:49 hp350g1 wpa_supplicant[1339]: